• اولین روز از آیین اعطای جایزه ملی فناوری نکست 1403 برگزار شد؛
  • رقابت پیشروان فناوری و نوآوری در ایستگاه پایانی

  • ۲۱:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
اولین روز از رویداد آیین اعطای جایزه رویداد جایزه ملی فناوری نکست ۱۴۰۳ با میزبانی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و حضور مسئولان کشوری و استانی به پایان رسید.

به کزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، اولین روز از رویداد آیین اعطای جایزه رویداد جایزه ملی فناوری نکست ۱۴۰۳ به میزبانی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و در سالن ابوریحان این شهرک با حضور مسئولان کشوری و استانی برگزار شد. 

سید مهدی ابطحی، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، در ابتدا ضمن خوش‌آمدگویی و خیرمقدم به حضار اظهار کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان، شرکت‌های امیدآفرینی هستند که نقش مهمی در افزایش پایداری کشور دارند. با این حال، اکوسیستم فناوری و نوآوری علی‌رغم پویایی خود، با چالش‌هایی همچون تأمین مالی، شرایط بازار، دشواری صادرات و رقابت در عرصه بین‌الملل روبه‌رو است.

وی افزود: همه بازیگران این عرصه باید برای اجرای کامل قوانین مرتبط تلاش کنند تا شاهد رشد و توسعه هرچه بیشتر این حوزه باشیم. پایبندی به قوانین حمایتی و نظارتی، مسیر حرکت شرکت‌های فناور را هموار کرده و ظرفیت‌های نوآوری را به بالفعل تبدیل می‌کند.

بلوغ دانش‌بنیان‌ها در گرو ارتباط موثر با شرکت‌های بزرگ تخصصی

در ادامه این رویداد نیز، سعید سرکار، رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، بر لزوم ارتباط مؤثر میان دانش‌بنیان‌ها و شرکت‌های صنعتی تأکید کرد و گفت: ما امروز در کنار ارکان مختلف اکوسیستم فناوری و نوآوری گرد هم آمده‌ایم و برای توسعه این اکوسیستم، همه بازیگران آن باید ارتباطی سازنده و منسجم داشته باشند.

سرکار با اشاره به چالش‌های مدیریتی و اقتصادی شرکت‌های دانش‌بنیان بیان کرد: این شرکت‌ها، اگرچه در حوزه فناوری متخصص هستند، اما اغلب در زمینه‌های تخصصی دیگر نظیر سرمایه‌گذاری، مدیریت مالی، فروش و توسعه بازار با ضعف‌هایی مواجه‌اند. زمانی می‌توانیم در توسعه اکوسیستم نوآوری موفق باشیم که ارتباط مؤثری میان این شرکت‌ها با صنایع بزرگ، شرکت‌های مدیریت صادرات و سایر بخش‌های تخصصی برقرار کنیم.

پیشرفت‌های نوین در درمان ناباروری با کمک فناوری‌های پیشرفته

در بخش دیگری از این رویداد نیز محمد حسین نصر اصفهانی، مدیرعامل موسسه ناباروری رویان، با اشاره به این که حدود ۱۵ درصد از جامعه با مشکل ناباروری مواجه هستند، اظهار کرد: اگر DNA ژنوم اسپرم یا تخمک شکسته شده باشد، نوزادی تشکیل نخواهد شد و در صورت تشکیل نیز احتمال از بین رفتن یا بروز مشکلات ژنتیکی مانند سندروم داون وجود دارد.

وی افزود: انتخاب اسپرم سالم یکی از فرآیندهای مهم در لقاح خارج از رحم (IVF) محسوب می‌شود که امروزه با روش‌های مدرن و فناوری‌های پیشرفته قابل انجام است.

مدیرعامل موسسه ناباروری رویان استفاده از بار الکتریکی زتا را به عنوان یکی از روش‌های جدید در انتخاب اسپرم معرفی کرد و گفت: دستگاهی که در استرالیا تولید شده و در موسسه رویان نیز مورد بررسی قرار گرفته است، می‌تواند این بار الکتریکی را شناسایی کند و در فرآیند انتخاب اسپرم‌های سالم نقش مؤثری ایفا کند.

نصر اصفهانی همچنین به روش‌هایی چون پردازش تصویر، یادگیری عمیق و هوش مصنوعی اشاره کرد که در افزایش دقت بررسی ساختار اسپرم و پیش‌بینی احتمال شکست ژنوم آن مؤثر هستند.

وی در ادامه با اشاره به ساخت دستگاهی برای بررسی میزان تحرک و غلظت اسپرم در خانه گفت: با استفاده از فناوری‌های موجود و به کمک سیالات میکروفلویید، امکان جداسازی اسپرم‌های سالم از ناسالم فراهم شده است. استفاده عملی از این پیشرفت‌ها می‌توانند شانس باروری را افزایش دهند.

مدیرعامل موسسه ناباروری رویان در ادامه به نقش بیوتکنولوژی در افزایش شانس لقاح اشاره و اظهار کرد: امروز می‌توان با استفاده از بیوتکنولوژی، پروتئین‌هایی تولید کرد که شانس لقاح را افزایش می‌دهند. همچنین، امکان اصلاح ژنتیکی با حذف یا اضافه کردن ژن‌های خاص در موسسه رویان مورد بررسی قرار گرفته است.

نصر اصفهانی با تأکید بر جایگاه موسسه رویان در تحقیقات علمی ناباروری گفت: در حال حاضر، رویان از نظر پروژه‌های تحقیقاتی در حوزه ناباروری، یکی از مراکز پیشرو در دنیا محسوب می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد که پیشرفت‌های اخیر در حوزه هوش مصنوعی، بیوتکنولوژی و فناوری‌های نوین پزشکی، مسیر درمان ناباروری را متحول کرده و امیدهای تازه‌ای برای زوج‌های نابارور به همراه آورده است.

در بخش دیگری از این رویداد (بخش دریچه‌ای به سوی آینده) نیز 22 شرکت راه یافته به مرحله نهایی جایزه ملی فناوری نکست 1403 در سه محور اصلی «زیست‌فناوری و پزشکی دقیق»، «فناوری‌های اپتیک، کوانتوم و میکروالکترونیک» و «فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته» به معرفی طرح‌های  فناورانه خود پرداختند.

حضور سرمایه‌گذاران معتبر در رویداد نکست ۱۴۰۳
به علاوه در حاشیه رویداد، جلسات B2B  با هدف تقویت ارتباط میان دانش‌بنیان‌های شرکت‌کننده و سرمایه‌گذاران مختلف برگزار شد. این سرمایه‌گذاران به نمایندگی از بخش‌های مختلف اکوسیستم فناوری و نوآوری نظیر صنایع بزرگ، صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر، سکوهای تامین مالی جمعی و شرکت‌های سرمایه‌گذاری خصوصی به صورت تخصصی طرح‌های فناورانه و پیشرفته شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور را بررسی کردند و مذاکرات اولیه برای سرمایه‌گذاری در این طرح‌ها انجام شد.

هلدینگ پتروپالایش اصفهان، سکوی تامین مالی جمعی آیفاند، صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت بسپار شیمی سپاهان، هلدینگ پیشگامان، صاایران، شناسا، هسا و صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه (MSTID Fund) از جمله سرمایه‌گذاران حاضر در این بخش از رویداد را تشکیل دادند.

گفتنی است جایزه ملی فناوری نکست 1403 همانند سال گذشته، با شعار «ایران پیشرفته با فناوری‌های نوظهور» و حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست ‌جمهوری به میزبانی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار می‌شود. دومین روز این دوره از رویداد نکست همراه با مراسم اعطای لوح و جوایز به برگزیدگان، روز پنج‌شنبه، دوم اسفندماه، با حضور مسئولان کشوری و استانی برگزار می‌شود.

تعداد بازدید : ۴۴      تاریخ: 1403/12/01

ثبت نظر

جهت ارسال نظر لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید

captcha
ثبت نظر

نظرات کاربران

درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.

اخبار سایت